Martonosiné Tóth Enikő
Az Élet Éttermének tulajdonosa
|
Martonosiné Tóth Enikő vagyok, az első szegedi nyers-vegán étterem, Az Élet Éttermének alapítója és tulajdonosa. Egész életemben fontosnak tartottam azt, hogy egészségesen éljek, táplálkozzam; törekedtem arra, hogy nyomon kövessem az új táplálkozási irányzatokat, megismerkedjek az újdonságokkal. Évekkel korábban foglalkoztam a makrobiotikával, valamint meghallgattam Dr. Szabó János professzor előadását, ami már akkor ösztönzőleg hatott rám. Gluténérzékenységem döbbentett rá arra, hogy milyen nehéz is ételallergiásként, étel-érzékenyként a normál táplálkozás kiszolgálására hivatott éttermekben, kávézókban, cukrászdákban elfogyasztani valamit. Akkoriban ismerkedtem meg a nyers ételek életünkre gyakorolt kedvező hatásával. Így született meg az az ötlet, az igény, hogy megalapítsam Szeged első nyers-vegán éttermét, amely 2014. március 8-án nyitott. Célom az, hogy hozzáértő szakemberekkel, közös erővel hozzunk létre változást az emberek életében, gondolkodásmódjában: felismerjék saját jóllétük fontosságát, értékét, és azt hogy a nyers, élő ételekkel miként őrizhetik meg, fejleszthetik egészségüket a lehető legmagasabb szintre. Nagy öröm számomra, hogy a nyitás óta rengeteg pozitív visszajelzést, hálás szavakat kaptam, amely a továbbiakban erőt, és kitartást adnak majd, hogy végigmenjek ezen az úton.
|